Holiday, O, A Holiday!

Jag är ledig hela(!!!) helgen. Första gången på två månader som jag får både lördag och söndag ledigt. Har redan bokat upp födelsedagsfest, fika, fotbollsderby och att träffa vänner.

Men innan ledigheten kommer en jobbdag. Undra hur många gånger jag kommer att behöva påminna folk om att de inte kan betala med 50öringar imorgon...

Poor you. Oh what you gonna do

Har ordentligt ont i huvudet. Råkade stänga dörren till snuskylen då jag fortfarande hade huvudet i det. Smack - rakt i bakhuvudet. Aj.

Stackars, stackars mig.

Hey soul sister

Idag fyller en av mina bästa vänner 20 år. Bort från tonåren och in i vuxenvärlden... eller? Kanske bäst att byta ut presenten vi köpt till ett presentkort på Britts mode och en pimpad rullator.

Oavsett hur grått hår du har eller hur mycket du bryter lårbenshalsen - Grattis kompis! Du är guld värd.


Är och spenderar pengar. Nu är vi på ikea ...

sp_a1009 (MMS)

Är och spenderar pengar. Nu är vi på ikea med anders bagge. Känner oss tuffa.


I get ....(Uh!)... damn I'm drunk

Igår var första dagen på bartömning på en krog här i staden. Det känns i kroppen idag och det kändes VERKLIGEN då jag klev upp för att börja jobba i morse. Kvällen spenderar jag därför hemma i sängen medan mina vänner är ute och skakar rumpa och mitt jobb är på firmafest i huvudstaden.

Lägger mig tidigt för att slippa vara så sliten på som bilden imorgon.



Two flies

Inget ont som det inte kommer något gott ur. Idag har min bror fått ta bort stygnen från hakan och den äckelfascinerade människan i mig jublar!

Sen att han är en underbar lillebror och ger mig en present för jag tog hand om honom gör att mitt systerhjärta smälter lite också. Två flugor i en smäll.

What's wrong with this world?

Öppet brev till den jävla idioten som slog min lillebror medvetslös natten till idag och till tjejen med honom och som försvann därifrån utan att hjälpa till även fast min bror låg på marken och blödde:

Jag hoppas att ni brinner i helvetet, era fega miffon. Vad pågår i era små aphjärnor då ni springer därifrån efter ett slag och och lämnar honom medvetslös på gatan? Vad är du för jävla idiot som slår ner någon som du möter på vägen? Någon du inte känner. Någon som aldrig ens talat till dig. Jag önskar, från botten av mitt hjärta, att du fattar vad för idiotisk sak du gjort och känner sån jävla skam att du får svårt att leva med dig själv.

Och vad gör du, fega jävla brud som försvinner iväg med honom? Känner du INGENTING för min bror som du lämnade blodig med jack i ansiktet, skrapsår och tandflisor utslagna efter fallet? Jag hoppas du, på samma sätt som den helveteskillen du var med, kommer drömma mardrömmar om detta till du dör. Båda ni är hemska människor.

Slutligen till polisen som inte tyckte det var nödvändigt att ta min brors kompis vittnesmål, trots att han gick 20 meter bakom och såg allt som hände. Vad är det för fel på er?

I'm dancing by myself

Älskade vänner, nu är jag bara er.

Oh my mama. She did give me fancy feet I'll be dancing on.


My brother's fun

Sitter två stängda dörrar från min bror och vi skriver till varandra på Facebook. Lättar upp en onsdag med några skämt, som jag tycker är hysteriskt roliga... vilket säger en del om min humor.

Varför får inte jag köra sten när Tommy Körberg?

Varför säger de att kungen är slö när det är Silvia Somerlath?

Varför får inte jag gå när Al Gore?

Varför får inte jag färga håret när Eric Cantona?

Varför får inte jag min bil tvättat när lappen får sin renhjord?


I do.

Blev tjejerna som överraskade mig genom att plinga på dörren och välla in med microrätter. Vi satt här hemma vid köksbordet och snackade massor. Älskar verkligen hur enkelt det är med dem. Världens bästa!

Min överraskningskille kunde inte komma, tyvärr. Ååååhh vad vi alla saknat honom sen han flyttade neråt i landet för att läsa på universitetet direkt efter gymnasiet. Till jul kommer han upp igen och då ska jag krama honom minst tio gång mer än jag gjorde igår.

Nu ska jag fortsätta se på Utfrågningen på tv4 och tänka på vilka underbara vänner jag har. Har gått runt med glädjepirr i magen hela dagen eftersom de är så fantastiska!


She took my little hand and held on tight

Ska ner på lilla stan och träffa tjejerna om en timme. Förhoppningsvis får jag med mig en överraskning jag fann på tunnelbanestationen i Danderyd igår. Det var en överraskning för mig igår och jag blev jätteglad, så jag hoppas att de också blir det.

Håller tummarna. Like it!


Hit me with your best shot!

Satt uppe länge i natt och pratade politik med några vänner till mig. Tydligen är mina åsikter, och jag citerar, "tvärblå!". Det kan kännas rättvist att rösta på alliansen i år, kan jag tycka. Under de fyra år de regerat har det varit finanskris och det har hindrat utvecklingar de planerat och lovat.

Så, jaha. Fyra partier kvar att välja mellan då. Moderaterna går bort eftersom de, och Socialdemoraterna, kastar mer skit på andra än de berättar vad de själva vill. KD får inte heller min röst, mest för de värnar om familjelivet och jag känner inte att jag är där än.

Så, Folkpartiet och Centern. Hit me with your best shot! (Miljöpartiet, ni med. Kan man rösta blått med Wetterstrand som släp?)

 
PÅVERKA MIG DÅ!! Jag är din nya väljare.

I'm gonna try for an uptown boy

Har besökt huvudstaden idag. Irrade runt bland bussar jag aldrig åkt förut, men klarade mig ganska bra trots att mobilen dog. Somnade svingott på bussen hem.

Nu har jag kommit hem och mött mamma som hade med sig presenter från London.

Hi people, we're no longer friends

NU tar jag helg. När alla andra jobbar igen. Sen jobbar jag hela helgen igen. Känns lite som min chef vill att jag inte ska få behålla mina vänner så jag kan jobba oftare.

Men det är ingen fara. Så länge det är schysst ob är jag nöjd.


Sex jobbglada Johannor.


Since my mama left me...

När det är tydligt att mamma är borta och jag är kvarlämnad med män.

När jag ber om balsam och de undrar varför jag måste använda det.
När  middagen serveras framför teven eftersom det är fotboll.
När samtalet vid middagsbordet är fotboll.
När maten är starkare än den brukar vara.
När xboxen är inkopplad i teven OCH MAN INTE FATTAR NÅGONTING OM HUR MAN SKA KOPPLA OM SLADDARNA.

What time is it? It's London time, baby!

Skulle ge allt jag har på kontot (HAHAH, typ tre kronor) för att få vara i London där mamma befinner sig just nu. Är ungefär 100 avundsjuk på en skala upp till 10.

Favoritstaden. Vi ses i sommar?

Saturday fever

Efter att ha kollat på när andra spelat fotbollsmatch (hemstaden vann med 1-0! Heja!), käkat godis och ätit korv och pommes till middag framför teven kände jag mig så onyttig att jag var tvungen att göra något.
Förut bestod "något" i att kanske ta en promenad för att hyra en film. Istället drog jag ner till träningsrummet i källaren och cyklade jag över en halvmil på träningscykeln.



En svettig tjej som allt vet hur man roar sig en lördagskväll.


Pineapple power to the people


I had a sister named Emma Missisippi, is a river that floats in the states

Ikväll har jag suttit uppkrupen i soffan och pratat värmländska med en av mina bästa vänner. Längtat och drömt efter sol och värme i november. Föreställt oss att inte behöva sitta i tjocka kläder för att vara varm och hur bra vi kommer ha det.

Älskade vän som tappat greppet. Älskade vän som lyssnar på Eddie Meduza för ofta för det ska vara okej. Vi ska göra världens resa och jag är så glad att uppleva den tillsammans med dig.


en lite äldre bild från en pensionärsresa med vännen i Danmark. Nu är det ombytta hårfärger, kind of.


Weekends are the best

Fredag! Och jag är ledig imorgon! Hoppas på fint väder så jag kan prova min systemkamera på människor i rörelse.

Dags att ordna lunch nu så jag inte dör av hunger på jobbet sen.


She was such a good girl to me

En av mina bästa vänner bloggar den här veckan för tidningen både hon och jag jobbar på. Direkt känner jag igen henne när jag läser inlägget med rubriken Jättehjärna:

"Ni vet hur en hjärna ser ut – ungefär som en valnöt, med massa veck. Einstein, den berömde vetenskapsmannen, hade inte en speciellt stor hjärna. Däremot var han så smart att han hade utvecklat fler celler än normalt och dessa hade gjort så att en del veck som alla ”bör” ha nästan var helt utvecklade! Släthjärnan Einstein!"

Vad har jag lyckats göra för att få en sån fruktansvärt härlig (och supernördig) vän? Hur kan så mycket fakta och åsikter finnas i den lilla kroppen jag är vän med och hur har universum lyckats ordna ihop en tjej med alldeles för mycket onödigt vetande i sig och Lilla Jag (rs)?



Hot dogs for sale

Rå falukorv på mackan måste ju vara något av det godaste som finns. Får bli min lunch innan jag sticker till jobbet fram till halv tio.


Well baby, listen baby, don't ya treat me this-a way

Det är kallt ute, men jag har fönstret öppet så jag kan spendera halva dagen i sängen. Tillsammans med Project Runway på TV Online och tvättmedelsdoftande lakan klarar jag mig fint denna torsdag.


Vad villru mig? Jag ser på tv seru väl?!


Try sleeping with a broken heart

Idag går det rysningar i kroppen då jag tänker på att jag inte kommer få somna i killens knä medan han irriterat skakar på mig och säger "Men Johanna, skärp dig! Du kan ju inte somna mitt i filmen. JOHANNA! Du missar ju filmen!". Idag måste jag bita mig i läppen då jag inser att jag inte kommer få känna doften av killens parfym i en varm kram och känna mig trygg. Idag skulle jag betala för att få vakna mitt i natten av en mardröm och beskyddande lägga mig i hans famn och somna om med hans lugna andetag i nacken.

Idag svider hjärtat mitt av saknad.


May I have this dance?

Har just duschat av mig all springsvett efter en runda på spåret. Nu ska jag krypa mer under täcket och se på Filip och Fredriks "Lite sällskap". Förhoppningsvis är det så roligt som folk påstår att det är.



Pebbles in my eyes

Är fruktansvärt trött, men före tio känns lite tidigt att sova även om ögonen är fyllda av grus. Eller sand. Eller småsten. Eller kanske kullersten.



Halvt död i sängen med ögonen fyllda av raukar?

I will laugh.

Ikväll börjar Idol. HYSTERISKT! Det ger mig dåligt samvete att skratta åt människor som tror de är duktiga, men egentligen är värdelösa. Lite samvetsont i magen får jag ta. Det är värt det.


My perfect monday evening.


How I answer my phone

"Hej och välkommen hem till familjen knäskada. Vill du tala med mannen med trasigt ledband som går på kryckor, tryck 1. Vill du tala med pojken som nyligen opererat korsbandet, tryck 2. Vill du tala med flickan med miniskproblem, tryck 3. Eller slutligen, vill du tala med kvinnan som tidigare halkade på en fotboll, ramlade på gruset och skrapade upp hela benet som blev inflamerat, tryck 4. För att avsluta samtalet, tryck stjärna."


And she say "You don't look like you usually do".

Träffade vännerna under kvällen ungefär direkt efter jobbet. Vi såg på tv och snackade skit, som vanligt ungefär. En trygg punkt och allt är som vanligt då vi ses även om det är mer sällan nu för tiden då alla är utspridda med skola och jobb.

Nu ska jag lägga mig i sängen och tycka synd om mig själv för jag är ensam.


Deppig, ensam tjej.

Make me stronger

Nu är han iväg. Mitt hjärta är inte längre en kvart eller ett plötsligt samtal bort. Borta från Sverige och borta från mig är han.

Är det sånt här som ska göra en stark? För jag känner mig allt annat än det just nu.

Bye, lover!

Har huvudvärk. Ordentlig huvudvärk. Skulle helst vilja somna och sova till imorgon, men jag ska till killen då han hör av sig för att säga farväl genom att äta fiskpaket och bananasplit och se på film. Tårar och sånt orkar jag inte ikväll. Jag ska vara glad. Jag menar, vi syns ju igen i... december.




Oh! I want this so bad.

Jag dör av villhabegär. Julklapp, tack. Killen? Mamma? Pappa? Någon?


I wish you would have smiled in the bakery

Blev visst kladdkaka och chokladbollar också. BAKSTIM!

Friday!

Sitter tillsammans med Andreas Gregas musik och väntar på att blåbärsmuffinsen ska bli färdiggräddade i ugnen. Har på mig ett förklä jag gjorde i syslöjden i åttan. Gjorde nog inte så mycket mer än denna, en tygpåse och en tyllkjol under tre år...


This is crazy

De har gjort det igen. Jag är kär.




Friends...?

Jag känner igen mig.


Masters!

Ser på Fångarna på fortet. Hejar på Magnus Samuelssons lag mest för att han är fruktansvärt rolig i risifruttireklamen.


Oops, I did it again

Det är en timme sen killen ringde och väckte mig (hrm..........) och jag har redan gjort av med ca 34500 från mitt konto. Var ska den här dagen ta vägen egentligen?


RSS 2.0