Time for that "New year, New me" kind of shit

Som vanligt är jag tillbaka för att summera året som gått. Denna gång gör jag det i sängen bredvid en sovande bebis, såhär ungefär två timmar innan det nya året börjar.
Därför kan jag inte länka till tidigare år, men å andra sidan så ligger det senaste väl bara nått inlägg ner.
 
2015 var så himla, himla händelserikt så jag hoppas jag minns allt. Nu kör vi!
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
BLEV MAMMA! Det absolut största och viktigaste på hela året. Men sen hände en del annat också. Jag tog socionomexamen, fyllde 25 (halvvägs till 50 nu...), köpte lägenhet tillsammans med Göteborgskillen, ordnade ett dop, gjorde massor av inredningsval till nybyggnationen, var i Österrike, hängde på BVC, Öppna förskolor och i mammagrupper, fick lånelöfte, var i svärisarnas nya ställe i Alperna, födde barn, tog lustgas och grät åt en barnmorska att "du fattar ju inte, det här kommer aldrig att gå! Ni bara ljuger om att det ska vara över snart, jag vill inte mer". 
 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Skulle bli en bra mamma och alltså...? Är väl en helt okej mamma? Och sen skulle jag och Göteborgskillen inte glömma varandra och det har vi hållt! 
 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
En hel bunt!

4. Dog någon som stod dig nära? 
Nej!

5. Vilka länder besökte du? 
Danmark, Tyskland, Österrike, Spanien och USA.
 
6. Är det något du saknat år 2015 som du vill ha 2016?
Ett barn som sover i egen säng och ett barn som kan nattas av sin pappa också (OBS inte ett nytt barn, utan det jag redan har!).
 
7. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
15 juli alla gånger! Och kanske natten mellan 8 och 9 juli när jag grät in i kudden och Göteborgskillen fick krama mig medan jag hulkade att det ah-ah-aldrig kommer komma en unge och att jag kommer vara gravid för alltid.
 
8. Vad var din största framgång 2015?
Att jag klarade hela socionomprogrammet utan en endaste omtenta och tog examen höggravid! Och att jag och Göteborgskillen håller vårt förhållande lyckligt! 
 
9. Största misstaget? 
Att jag tar på mig andras skit. 
 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Pressade ut ett barn genom vajeyjey och fick ett-två-tre stygn. Och ramlade i trappan och bröt tårna.
 
11. Bästa köpet?
Nu går ju betalningen för lägenheten igenom först om en månad, så jag får säga vagnen! Alltså - Så bra grej! Slipper bära alla påsar när jag är ute och shoppar nu.
 
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Bebissaker.
 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
En hel massa saker! När bebis log för första gången, när jag ser Göteborgskillen pussa på vårt barn medan hans ögon glittrar av kärlek, att många av mina vänner blev så förälskade i vårt nytillskott, alla fina sms och samtal från småstadsbästisarna, att så många kommit för att hälsa på, att vi skrev kontrakt på en så himla fin lägenhet, att vi blivit en riktig familj, att vi pratar om hus(!!) och att jag är så jävla kär mitt i allt kräks och bajs.
 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Imse vimse spindel, typ.
 
15. Var du gladare eller ledsnare 2015 jämfört med tidigare år?
Gladare!!!
 
16. Vad önskar du att du gjort mer? 
Njutit av att sova medan en inte hade nån som väckte en mitt i natten för mat.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? 
Gått in i ångestskiten.

18. Hur tillbringade du julen?
Hos min morbror och hans familj tillsammans med Göteborgskillen, min bebis, mina föräldrar, bror, mormor, kusiner, morbrors frus syster + man + föräldrar. 

19. Blev du kär i år? 
I den vackraste lilla ungen jag nånsin sett! Och i kärleken mellan Göteborgskillen och bebis.
 
20. Favoritprogram på TV? 
Har typ bara sett dagsTV. Så inget.

21. Bästa boken du läste i år? 
"Det handlar om dig" av Sandra Beijer. Blev 14 igen och vrålkär och dumpad och ledsen och glad som i en tidsmaskin.

22. Största musikaliska upptäckten? 
Babblarna...

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
Massor. Fick nästan allt jag ville ha och ännu mer. Fick till exempel att mitt barn fick sin första tand, och det hade jag inte önskat mig men fick ändå! 

25. Något du önskade dig men inte fick? 
Ett gnälligt barn pga fick sin första tand.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2015? 
Hängde i sängen med paket och sång på morgonen tillsammans med mina föräldrar, min bror, Göteborgskillen och mitt barn. Var på promenad i solen och sen åt jag lunch och tårta tillsammans med en hel bunt av kusiner, lika många kusinbarn, farbror, farbrors fru, faster och lillfamilj + storfamilj. Såg på när Göteborgskillen och bebis jagade runt min yngsta kusin till de var alldeles genomsvettiga och trötta av skratt och spring. 
 
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Knappt! Men att ha fått flytta in i lägenheten snabbare hade varit härligt.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2015?
Kan dela upp det i tre delar: under graviditeten - det jag fick plats i. Precis efter födseln - det jag fick plats i och det som gick att amma i. Slutet av året: det som gick att amma i.

29. Vad fick dig att må bra? 
När jag såg Göteborgskillen pussa vårt barn och busa så bebis gosiga kinder nästan täcker ögonen pga så stort leende. Småstadsbästisarnas fina sms och samtal när jag behövt det som allra mest. Att jag träffade så himla härliga vänner som är föräldralediga samtidigt som jag! Och att jag faktiskt träffade inte bara ett gäng mammor, utan två! Att se min fina lilla bebis utvecklas - lära sig sitta, rulla, le. När vi låg och tittade in i varandras ögon och pratade. Göteborgskillens varma famn och hur han torkar mina tårar som bara genom hudkontakt talar om att han alltid finns där. Mina föräldrars fina engagemang som morföräldrar och min brors stolthet i rösten när han berättar att han är morbror. Och alla resor vi gjort - en sån frihetskänsla det är att komma iväg från sin hemstad en stund. 
 
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen.

31. Vem saknade du? 
Mina småstadsbästisar för att de är de finaste vännerna jag har. Och mina föräldrar eftersom avståndet mellan Göteborg och småstaden är alldeles för långt. Och min bror eftersom avståndet mellan Göteborg och hans studentstad är ännu längre!

32. De bästa nya människorna du träffade?
Min bebis slår alla med hästlängder, men mina nya mammavänner och deras bebisar står högt upp på listan med.

RSS 2.0