Back home

Om man kisar med ögonen ser min lilla stad nästan ut som Göteborg, i alla fall nu när det regnar.


When you say Goth I say enburg

Nu drar jag till Göteborg och blir hånad av Göteborgskillens kompisar som ber mig säga göteborska ord och sen skrattar så de inte får luft.

Tror jag aldrig använt Göteborg så många gånger i en mening förut. Ser det inte konstigt ut när man skriver ett ord många gånger?
Göteborg Göteborg Göteborg Göteborg Göteborg Göteborg Göteborg Göteborg Göteborg Göteborg Göteborg















Göteborg.

When I met him

Det var en torsdag i början mars och det var ganska kallt. Klockan var runt halv tolv och jag satt i väntrummet på busstationen och med fuktiga handflator fipplade jag med telefonen hela tiden. Drog upp displayen, drog ner den, drog upp displayen och drog ner den igen. Nerverna ryckte i mina knän, som de alltid gör när jag är nervös, och jag kunde inte hålla foten stilla. Den trummade mot golvet i takt med att sekunderna gick på klockan på väggen.

Så kom en blå buss in och jag började andas ryckigt. Tänkte att, "Nej, nu vänder jag. Jag tar andra vägen ut för jag klarar inte det här. Jag klarar inte det här, jag klarar inte det här". Och samtidigt som mitt huvud var på väg ut bakvägen bestämde sig min kropp och mitt, något skakiga, hjärta för att ta framvägen. Ut mot bussen.

Ut i kylan kom vi, både mitt huvud och min kropp, och där stod jag sen, precis utanför dörrarna till vänthallen, i några alldeles för långa sekunder. Folk klev av den blå bussen och för varje person blev mina andetag lite djupare. "Han kommer inte", hann jag tänka innan han klev av. I en grön jacka med luddig krage. Jag såg honom innan han såg mig och i det förvirrade ögonblicket han såg sig om i en stad han aldrig besökt lugnade sig alla mina nerver. Handflatorna blev torra, andningen blev lugn, benen slutade darra och huvudet tackade kroppen för att den inte hade lyssnat på gå-ut-bakvägentänket.

Jag log när jag mötte honom halvvägs. Hade kanske redan då blivit lite förälskad i hur hans blonda hår blåste lite i vinden och hur han liksom nickade till och log med ögonen då han såg mig efter det förvirrade ögonblicket. Sen kramades vi. I en tjock vinterjacka-möter-vinterjackakram möttes vi och någonstans där tänkte jag att jag aldrig skulle glömma honom. Aldrig kunde glömma honom. "Jag måste ha honom", tänkte jag själviskt. Kunde inte låta någon som fått mitt hjärta att bestämma över huvudet bara gå.

Då var jag förälskad. Idag är jag kär.


Fruity

Nytt hem.

- Älskling, hämtar du rabarberna? De står lutade mot sängen i sovrummet! Och när du ändå går förbi, norpa åt dig en citron från handfatet på toan också.


Once again, I live in a small town

En av lokaltidningens kontaktannonser:


Big head

Jävlar. Vilken. Kräftfest!
Som sig bör sjukskrev sig en av de som var med från jobbet idag med anledning magsjuka. Det är så man vet att det var en lyckad kväll.



Perra kom förbi också. Han ville jättehjärna vara med på festen.

Hey work

Är så otroligt taggad för ikväll! Det kräftkalas med hela jobbgängen + massor av vänner. Kommer bli galet roligt!
Iiihhh!!!


Nine days to go

9 dagar kvar. Nästa lördag sitter jag på det där x2000 igen, med Håkan Hellström i lurarna för att känna mig mer göteborsk, och stirrar ut på hur åkrarna blir fler och fler ju mer söderut jag kommer.

Pencez de moy

Jag kommer aldrig sluta tänka på dig, älskling.






New love

En ny kärlek, busmejl.


So predictable

Jag: Erkänn att du kollar på fyran nu.
Vän: Ja!


På tv4 igår: Bröllop och jäkelskap.


Good to know

Med nya löpskor (som inte är i storlek 40. Vad tänkte jag när jag köpte mina förra?!) och tights har jag inte längre någon ursäkt.

Jag ska springa. Imorgon.


Don't try to deny what you feel

Min morfar har alzheimers. Då vi var på middag hos dem senast kände han inte igen min bror.

Fan vad ont det gör. Jag hatar den sjukdomen.

Save life

Den senaste tiden har jag blivit blödig. Överdrivet fylld av empati, är kanske ett finare uttryck. Tidningssidorna som är fyllda av dödsskjutningar, krig och svält klarar jag inte längre av att läsa på jobbet då jag direkt får en klump i magen och vill gråta.

Det kostar 50 kronor, två sekunder och mindre än tio knapptryck att smsa LIV till 72900. Det du får tillbaka är vetskapen om att dina 50 kronor gått till UNICEFs kamp för att rädda barnen på Afrikas horn.
Jag tänker i alla fall somna med ett gott samvete i natt.

Let us eat

Min Londonmorbror och hans sambo har kommit till Sverige för att hälsa på, vilket gör att hela släkten samlas för middagar. Idag hos mormor, imorgon hos oss och på fredag hos min andra morbror.

Vi är som parasiter på dem. Stackarna.

That's how you know it

Hur du vet att du bor i en småstad? Det är invigning av den nya parken och de bjuder på eldshow.

En eldshow.

...


Just hanging

Jag tror någon gillar sin storasyster!

På min brors vägg just nu:


Back in town

Göteborgare kan jag bli, men IFKare blir jag aldrig.

Jävla skitmatch.


This is how we do it

Att jobba i en butik när kunder inte förstår att man inte är helt bekväm i konversationen.

Kund, ~50 år: Är det en förlovningsring du har?
Jag: Nä, den sitter på höger ringfinger.
Kund: Jaså, så du är inte norsk då.
Jag: Nej.
Kund: Har du pojkvän?
Jag: Ja, jag har det.
Kund: Och han har inte friat än?
Jag: Haha. Nej, han har ju inte gjort det.
Kund: Friar inte han om en månad så kommer jag och gör det.


I love love

På söndagskvällen när jag satt och hulkade mot Göteborgskillens axel av försaknad och krampaktigt kramade honom förstod jag hur värt hela mitt liv varit att leva när det lett mig fram till all den kärlek jag känner nu.

Efter den här helgen kan jag inte flytta till Helsingborg. Det spelar ingen roll hur mysig staden är vid kusten när mitt hjärta finns i Göteborg.


RSS 2.0