So, this is my year.

Trots att bloggen inte längre än min första (eller andra eller tredje eller fjärde...) prioritering så är jag en kvinna av traditioner. Och är det något jag håller hårt om att skriva ner så är det den här listan. Ni kan se tidigare år här, här och här.
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag började läsa på universitetet i Göteborg, skaffade massor av nya vänner i vuxen ålder (ja, för jag räknas som vuxen nu och som vuxen är det inte aslätt att vidga sin umgängeskrets hur som helst), jag sa upp hyreskontraktet på min allra första lägenhet, jag och mina flyttlådor bodde hos Göteborgskillens föräldrar i tre veckor, jag blev sambo och flyttade ihop med världens finaste människa i världens finaste lägenhet, jag fyllde 22, jag förstod vad alla menar med att grannar är rövhål och älskade faktiskt livet för det allra mesta. 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Äntligen fick jag gosa med bebisar.
4. Dog någon som stod dig nära? Morfar.
5. Vilka länder besökte du? Danmark, Tyskland, Polen.
6. Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013? Nya, tysta, grannar.
7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? 16 mars.
8. Vad var din största framgång 2012? Att jag började på universitetet här i Göteborg och skaffade mig fantastiska nya vänner. Och att jag och Göteborgskillen är världens bästa sambos.
9. Största misstaget? Vet faktiskt inte.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja.
11. Bästa köpet? Allt (nåja) till lägenheten.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Hyra, resor, mat.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Var så galet uppe på molnen hela mars då jag äntligen kände mig hemma i Göteborg med skola, vänner, jobb och Göteborgskillen.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Euforia och Gangnam style.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Hängt med med klasskompisarna utanför skoltid.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Låtit jobbet komma ivägen för roliga saker, gnällt och oroat mig.
18. Hur tillbringade du julen? I föräldrahemmet i småstaden med min familj och fina släkt.
19. Blev du kär i år? Nä, jag var redan upp över öronen i Göteborgskillen.
20. Favoritprogram på TV? Ser ju på alla de där sliskiga hollywoodsåporna utan att förstå handlingen.
21. Bästa boken du läste i år? Ingen, /mvh pluggnörden.
22. Största musikaliska upptäckten? Meåå, är så dålig på sånt här
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Fick det allra, allra mesta jag önskade mig.
25. Något du önskade dig men inte fick? Det skulle väl i såna fall vara en storebror.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Vaknade av skönsång från min familj och Göteborgskillen, öppnade paket på sängen, fikade med släkten, pussade på min nyaste lilla kusin och sen fikade och spelade spel med småstadsvänner.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att få dubbla studiebidraget.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Jag-vill-ha-lite-mer-färg-i-garderoben-men-nä-jag-håller-mig-nog-till-svart-och-vitt-ändå.
29. Vad fick dig att må bra? Att få somna nära den jag älskar varje natt, att ha ett hem att kalla vårt, de fina klasskompisarna som har blivit några av de mest fantastiska människorna jag känner, att Göteborgskillen bara blir vackrare och vackrare ju mer jag lär känna honom, att jag känner i varenda liten por att jag läser rätt program på universitetet även fast kurslitteraturen ibland är pest och pina, mina fina föräldrar som ringer och smsar och ordnar alldeles för mycket och min bästa bror som ber om råd, planerar med mig och pratar ut.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen.
31. Vem saknade du? Familjen, fast inte alls lika mycket det här året som förra (tack och lov, att gråta varje natt orkar jag inte längre).
32. De bästa nya människorna du träffade? ALLA FINA KLASSKOMPISAR!

December update

Det var länge sen jag skrev något här. Kanske för jag jobbat och gått i skolan varje sekund under december och sen först nu i helgen kom ledigheten och jag blev så överväldigad av alltihopa. Kanske var det så. 

Det har hänt massor, men som vanligt har jag glömt hälften av de saker som kändes så stora och viktiga att komma ihåg för stunden. Lucia var så otroligt rolig och stressig och vi trängdes så många runt långbordet vi ställt upp i vardagsrummet och sjöng snapsvisor och lyssnade på julmusik och åt, åt, åt. Alla dagar i skolan har blivit så mycket roligare och bättre eftersom jag har världens bästa klasskompisar. Den 21 december kom och jorden gick inte under som mayaindianerna sagt. Julen var fantastisk och jag nästan (ja, nästan) skäms när jag ser mitt stora paketberg här i flickrummet hos mamma och pappa. Göteborgskillen kom upp hit till småstaden den 25e och vi spelade spel nästan hela kvällen och det var sådär perfekt som jag önskade att alla skulle få ha det. Och så har jag fyllt 22 år. Igår. Och paketberget fylldes på. Och jag fick träffa min allra nyaste lilla minikusin och han skrattade och log och kräktes och nyste mig i ansiktet. På kvällen kom ett helt lass med människor och spelade spel och åt (alldeles för lite, om man ska se till hur mycket som finns kvar i kylen) tårta. 
 
Och idag packar jag och Göteborgskillen bilen och åker till Göteborg. 
 
Hejdå från vardagsrummet hos mamma och pappa.
 
 

Christmas table

Imorgon runt 18.00 dundrar det in en hel drös med människor här hos oss och tillsammans ska vi äta julbord, sjunga julsånger och (förhoppningsvis inte...) dansa runt granen i våra jultröjor. 
 
Vet ni vad det betyder? Att man måste städa, plocka fram stolar för 20 personer, göra långbord i vardagsrummet, laga mat och hänga upp juldekorationer. Men det är så tråkigt att jag skjuter upp det en timme till.
 

The night walks heavy... something.

Det är en vecka kvar till lucia och dagen då jag och Göteborgskillen bjudit in folk hit på julmiddag. 
 
Jag vet inte vad vi tänkte då vi bjöd in 20 personer, för senast jag kollade har vi bara plats för ungefär tio runt matbordet.
 
Ops.

And it feels like monday, but I know it will come.

Det har äntligen kommit snö hit till Göteborg. Igår när jag och mina fina tjejer drog iväg på en liten roadtrip efter skolan vräkte snön ner och längs motorvägen var det nästan fler bilar i diket än på vägen. 
Helgen var fin med hela lägenheten fylld av släktingar, och söndagen spenderades som vanligt med våra vänner, innebandy och mat. 
 
Nä, nu dags att klä på sig för att hinna med en runda till gymmet innan en fem timmar lång föreläsning i skolan. Funderar på att köpa med mig en lastbil med socker för att hålla energin uppe...
 

RSS 2.0