Chillin' king

Och DÄR var uppsatsen inskickad för opponering. Bara att visa att jag är min pappas dotter och "chilla på livet" ikväll då.
 

Like a lifetime in a few days

Helgen har varit så himla, himla mysig och så himla, himla jobbig på en och samma gång. Det började redan i fredagskväll med bara mysigheter när jag drog med mig Göteborgskillen ut på en promenad efter att jag storstädat halva lägenheten. Vi höll varandra i handen och det var så varmt att vi gick utan jacka och vi pekade på hus vi skulle vilja ha och vi bestämde oss på vägen att vi var sugna på thaimat, så vi vände och handlade och gick hem och åt framför tvn och la oss ändå ganska tidigt helt slut efter morgonens spinningpass när vi båda cyklat så fort att vi trodde vi skulle dö. Kanske skulle vi vilat någon dag extra efter att ha lämnat blod dagen innan.
 
Sen kom lördagen och Göteborgskillen stack iväg för att skriva sin tenta och jag mötte upp Göteborgsbästis och vi åkte till IKEA och tog en sväng för att köpa räkor och aioli och massor av gott till kvällen och till picnicen vi bestämde oss för att ha. Så, efter att ha lastat av alla räkor i kylen hemma tog vi filten och baguetten under armen och traskade till spårvagnen och in till stan - mötte upp Göteborgskillen, tog en glass och satte oss vid vattnet och kikade på när Göteborgsvarvet gick. Det var så varmt, så varmt, så varmt och redan där fick vi lite huvudvärk trots att vi drack massor av vatten, men vi tänkte att vad gör det om hundra år och tog en klunk vatten till och hejade och klappade på lite extra åt löparna.
Och så åkte vi hem precis innan en regnskur. Och medan Göteborgskillen ordnade med efterrätten för kvällen sov jag och Göteborgsbästis en stund på soffan och när vi vaknade hade Göteborgskillen rullat chokladbollar till oss som stod redo att ätas upp på soffbordet. Och vi åt. Och planerade kvällens meny och när vi skulle äta den och tippade topp tre i Eurovision och ungefär där började jag må så himla, himla illa. Och så eskalerade huvudvärken så mycket att jag nästan ville dö. Så efter att Göteborgskillen och Göteborgsbästis diagnostiserat mig med vätskebrist och tvingat i mig resorb och baddat min panna och tvingat mig ut för att ta luft och frågat hur jag mådde ungefär tusen gången (gullisar!) gjorde jag det enda rätta och la mitt arma lilla huvud mot badrumsgolvet för att svalka ner mig. Och där spenderade jag ungefär hela kvällen sen. Växlade mellan att svalka mig i duschen och att hulka över toaletten, under tiden som Göteborgskillen och Göteborgsbästis satt i soffan och såg på hur alla bidrag i sjöng och eftersom jag så gärna ville vara med så kröp jag ut till vardagsrummet någon gång ibland för att säga hej, men runt halv tio tänkte jag att om jag bara blundar några minuter så kanske huvudvärken går över. Så jag blundade. Och vaknade 07:40.
 
Men sen så blev det idag och det var ju jättebra ändå, trots att jag missade Eurovision, eftersom vi skulle iväg på bilbingo. Och vi hämtade bilen hos Göteborgskillens föräldrar och tog oss en minitripp för att köpa en födelsedagspresent och sen hämtade vi upp Göteborgsbästis och åkte några mil utanför Göteborg för att spela bilbingo. Och vi mötte våra kompisar där från förra helgen och vi åt godis i bilen och vi skrattade till hur Göteborgskillen nyser och vi svor över hur fan alla andra kan få bingo efter ungefär två nummer, men blev superivriga och pirriga och upp i puls när Göteborgskillen plötsligt vann tusen kronor. Då kände vi oss nöjda och åkte hemåt och kanske somnade vi till lite i bilen. Kanske. Och så sitter vi här nu, uppkrupna i soffan och ska strax äta middag till när Sverige spelar VM-final i hockey och sen ska vi sova för imorgon firar jag och Göteborgskillen två år tillsammans. Och då vill man ju faktiskt vara pigg.
 
 

Finally summer


Ah, ah, ah, ah-mazing

I fredags satte jag och Göteborgskillen oss i bilen och styrde ner mot Halmstad och hans morföräldrar för att fira en nybliven 75åring. Vi åt god mat, tårta, kaka, fruktsallad och jag har nog aldrig varit så mätt. Sen somnade vi i rangliga resesängar och jag fick en, två, tre armbågar och knän i huvudet under natten. Men vad gjorde det när lördagen bjöd på miniroadtrip där vi åkte förbi lanthandlar och köpte lök och sparris och sen svängde in på camparnas mekka - Ullared. Kämpade oss genom människor med dubbla kundvagnar och belönade oss med lindtchoklad och en långpromenad när vi kom hem till Göteborg. 
 
Idag, när Göteborgskillen kommer hem från sin golfrunda, stoppar vi in oss och matsäcken i bilen igen, plockar upp Göteborgsbästis och sen ska jag minsann visa mina småstadskunskaper i bilbingo!
 

Keep it

De senaste veckorna i bildform.
 
 
 
 
 
 

Summer lovin' happened so fast

Andra maj är en torsdag, men ändå har jag någon sorts måndagsångest och har nog aldrig längtat så mycket efter en tom, oplanerad helg som nu. Kanske spär det här soliga vädret på lite extra längtan? Eller så är det den här inventeringskvällen på jobbet efter praktiken och uppsatsskrivning och tanken på att morgondagen kommer bestå av sex timmars rollspel som tynger. 
 

RSS 2.0