Happiness for me is making you happy

Igår var jag Sveriges genom tidernas bästa sambo, det måste jag faktiskt berömma mig själv med. Allt gjorde jag bara för att jag är så fruktansvärt kär i Göteborgskillen (och för att det är dags att plugga inför tentan och jag letar ursäkter att komma undan). Låt mig lista mina kärleksfulla ting:

- Jag städade och plockade undan i lägenheten
- Jag strök hans kläder och hängde upp och vek ihop
- Jag bakade havreflarn
- Jag lagade baconinlindad kyckling med fetaost och timjan med timjanfetagräddsås och couscous
- Jag serverade maten framför tvn till fotbollsmatchen
- Jag gav honom massage och smörjde in honom med lotion


Sen dansade han runt i lägenheten och sjöng "om du vill bli min fru, ska jag ta dig här och nu". Typ. Nä. Men glad blev han. Lyckliga jag.

This is my life, my friend

Efter en supermysig helgvisit i småstaden tillsammans med Göteborgskillen för att gå på min kusins bröllop har jag däckat här i kökssoffan överhopad med plugg. Imorgon har vi ett presentationsseminarium och jag funderar på att freestyla efttersom det enda jag lyckats knåpa ihop är en översättning av vad artikeln jag ska berätta om heter (Huslig maskulinitet och maskuliniserat hemmaliv i nutida Storbritannisk faderskapspolitik).

Nä, men annars då?


Everybody likes suprises

Jag älskar att överraska. Älskar att fixa och dona och hjyssa och gömma undan. Älskar att göra någon annan glad så hela magen spritter av njutning för man ordnat något bra. Men, jag är så dålig på det. Kan fixa och dona, men verkligen inte hjyssa och gömma undan. Är alldeles för uppspelt över min egen överraskning för att hålla den för mig själv.

Så nu sitter jag här och väntar på Göteborgskillen som vet att jag har en överraskning på gång och att ugnen gick sönder när jag skulle ta ut pizzhjjjjjjsssss! och att jag är alldeles lila över händerna efter att ha bakat blåbärshjjjsssss!

Jaja. Det blir väl mysigt ändå.


Dresses

Ni vet känslan av att hämta ut en klänning hos skräddaren och längden är jättebra och du gillar färgen och sådär?


MEN SEN MÄRKER ATT DE INTE ALLS LAGAT HÄLLAN SOM DU BAD DEM FIXA OCH DU HAR BETALAT 700 JÄVLA KRONOR OCH MÅSTE HA DEN OCH FAN I HELVETE INTE HINNER GÅ TILLBAKA DIT INNAN TORSDAG KVÄLL. Den känslan av att vara förbannad så det bubblar i kroppen. Den har jag nu. Åh, idioti.

One year

Igår firade jag och Göteborgskillen 1 år tillsammans med att åka till Köpenhamn. Åkte båttur, hade picnic mitt i stan, promenerade och såg på alla vackra hus och pekade ut säkert 500 vi kunde tänka oss att bo i. Vi höll i hand och stannade mitt på gatan för att pussas. Brände oss på näsorna av den starka solen som sken lika mycket som för ett år sen och vi sa om och om igen hur tur vi haft, hur bra vi hade det som var där och med varandra.

Den här dagen kommer lyckobubbla i mitt hjärta hur länge som helst. Jag älskar Göteborgskillen!


Small town

Att åka upp till småstaden innebär inte längre att ha all tid i världen, och hur mycket jag än vill så har jag inte tid för alla. Den här helgen har jag valt att bara fokusera på att träffa min familj och närmsta släkt eftersom jag endast är uppe i två dagar och för att det har varit så otroligt tunga eftersom alla varit nedstämda och ledsna över min morfars begravning.

Att välja någonting betyder att välja bort något annat och tyvärr har jag helt valt bort vännerna den här helgen. Nästa helg ska jag ta igen missade småstadstimmar från förr.

Vila i frid, Morfar ♥


Museum of me

  
  
 


That's life

Om denna vecka var deg i en burk skulle locket inte gå att stänga - så sprängfylld är den! Idag har jag hunnir träna och ska strax möta upp några vänner och plugga, sen ska jag hem och läsa tusen sidor och ladda ner massor av artiklar, förbereda inför seminarie och städa undan alla kläder som ligger i IKEAkassar från igår. Imorgon ska jag till skolan på seminarie och sen plugga hela dagen, hinna packa väskan och sen jobba några timmar. På onsdag är det föreläsningar hela dagen, måste hinna ordna med sill jag ska plocka med upp till småstaden och efter alla föreläsningar blir jag hämtad på skolan av Göteborgskillen och får skjuts ner till tåget för att på kvällen kliva av i Stockholm och åka till småstaden och dunsa i säng. På torsdag ska det plockas, dukas, lagas mat och fixas,ska hinna träffa mormor och familjen och morbror som är hemma från London. På fredag är det begravning. På lördag åker jag tidigt, tidigt tillbaka till Göteborg och kommer hem och ska ordna alla överraskningar så de är färdiga innan Göteborgskillen kommer hem från sitt jobb. Och. På söndag. På söndag åker vi till Köpenhamn.

Livet.

Wonderful sunday

Idag påmindes jag om varför jag älskar söndagar så mycket. Efter ny- och egenbakade croissanter och varm choklad till frukost, kärlekspromenad hand i hand vid vattnet, godsakhandling i affären och grillade biffar, korvar, majskolvar, champinjoner och halloumi till picniclunch på fältet med några vänner är jag så trött att jag skulle kunna somna på stört.

Men! Nu är det tvättstuga och snart ska jag börja med middagen så den är klar till karln vid skrivbordet är klar med sitt pluggande.

Underbara söndag!


I hate my life I want to die?

Det är ett under att Göteborgskillen står ut med en sån bipolär tjej som jag. Igår älskade jag livet: jag och Göteborgskillen hade TID för varandra på morgonen. Vi hann till och med skratta och skämta. Jag studsade till skolan och hade tråkiga föreläsningar, MEN det gjorde ingenting för jag fick umgås med såna härliga klasskompisar. När jag slutade vid fem (sent, men jag var jätteglad ändå), stack jag iväg och mötte upp Göteborgskillen + kompis och gick på handelsspexet som var sådär, men jag hade jättekul ändå. Och sen innan jag somnade så skrattade jag så jättemycket att jag fick kramp i magen, och Göteborgskillen skrattade åt att jag skrattade och jag skrattade åt att han skrattade åt att jag skrattade osv. Somnade asglad och taggad för idag.

Idag är sämsta sugdagen på länge: Det regnar (precis som igår så det borde inte spela någon roll), jag jobbar ikväll (men det är bara fyra timmar) och... sen kan jag inte komma på något mer dåligt?! Jag är asgrinig för ingenting. Jag har liksom köpt muffins till min grupp, ska få ut min tenta som jag vet är godkänd och få skjuts hem från jobbet. VAD ÄR DET MED MIG, HALLÅ? Är jag grinig för att jag är grinig eftersom jag inte vill vara det eller vad är det frågan ooom? Kan någon hämta mitt humör från igår?!


Känner mig typ såhär:

I'm in love with both of you

Den här helgen har varit helt fantastisk. Har varit tillbaka i småstaden och hälsat på fina storfamiljen och fina vännerna. Bakat kakor till föräldrarna kom in genom dörren och överröste med kramar. Spelat kort och utklassat resten av familjen för att sedan dansa en segerdans genom vardagsrummet. Utforskat stan med mamma. Suttit ihopkrupen i största och mjukaste soffan och roffat åt mig popcorn ur samma skål som pappa medan Sverige vann första matchen i hockeyVM. Rensat byrålådor med minnen. Hittat en låda med Göteborgskillens namn i, fylld av småsaker från äventyr vi gjort tillsammans: åkband, biobiljetter, minigolfkort, små söta lappar. Besökt mitt gamla jobb och kramats med finaste exkollegor jag helst skulle vilja ta med mig ner och sätta på mitt nya jobb. Träffat mina finaste vänner och njutit varenda sekund i deras sällskap. Mött upp Göteborgskillen på centralen och det har känts som förr när det pirrade så mycket medan tåget rullade in på perrongen. Pussats. Kramats. Hållt i hand. Åkt högst upp, längst fram på dubbeldäckaren från huvudstaden. Blivit mött på busstationen av finaste lillebror och raceat ut på landet för att möta mormor och bli bjuden på sockerkaka, kaffe och bullar och få dela fina minnen från barndomen med Göteborgskillen. Grillat halloumi och champinjoner och haft långmiddag med båda mina familjer - den lilla med Göteborgskillen och den stora med mamma, pappa och lillebror. Pussat på sötaste lillhunden min väns familj fått - velat ta med henne hem. Gått promenader genom staden och tyckt att småstaden på sommaren är bland det vackraste som finns. Ätit cupcakes i en väns kök och skrattat åt alla dumma idéer om kissvattenspridare och spyor. Somnat lycklig och dödstrött i mitt gamla rum som målats om. Vaknat mitt i natten av att det fortfarande är ljust ute, tittat på Göteborgskillen som snusade bredvid och fått en kärleksattack så jag var tvungen att krypa nära, nära, nära och väcka honom lite så han höll om mig lite hårdare. Åkt genom hela Stockholm för att komma till en outlet för att köpa le creusetstekpannan Göteborgskillen så gärna vill ha. Ätit godaste prosciuttopizzan. Hållt andan medan vi åkt genom tunnlarna. Ätit glass och medan jag sett min bästa vän och min fina sambo skratta och skämta med varandra förstått att jag har en sån himla tur med fantastiska människor i mitt liv.

Nu är jag tillbaka i Göteborg. I en tom lägenhet eftersom Göteborgskillen är på studiebesök och kommer hem först imorgon. Längtar tillbaka till småstaden. Till att skicka iväg ett sms och gå iväg på promenad fem minuter senare. Niotillfem har skrivit ett så himla bra inlägg om att slitas mellan två städer här. Jag grät lite när jag läste det.

RSS 2.0